Hem

Om oss

Det framgångsrika konceptet med målning av nytillverkade kopior av gustavianska möbler startade i mitten av 90-talet i Saltsjöbaden. Verksamheten fick sitt namn Solgården från den gula villa där allt startade. Efter några år flyttade verksamheten till Karlavägen 58 i Stockholm och 1998 bytte företaget ägare. Under årens lopp har inredningskonceptet utvecklats med betoning på det gustavianska i såväl färg som form, egendesignade modeller har tillkommit, måleriet har utvecklats och likaså kvalitén på möblerna. Solgården har också utfört många nationella och internationella inredningsuppdrag för exempelvis privata hem, kontor och restauranger.

Under 2012 övertog vi, Anki och Maria, Solgården och öppnade den nuvarande butiken på Surbrunnsgatan 28 i Stockholm. I anslutning till butiken finns även ett måleri där möblerna även fortsättningsvis målas av välutbildade målare och konstnärer. I samband med flytten till de nya lokalerna har sortimentet utökats till att även omfatta äldre renoverade möbler och andra återvunna inredningsdetaljer. Detta sortiment kallar vi ”Vintage” och sortimentet med nytillverkade 1700-tals möbler benämner vi ”Classic”. En annan nyhet är att vi även åtar oss ommålnings- och omklädningsarbeten av möbler samt sömnadsuppdrag av olika slag. När det gäller omklädning av möbler och sömnad samarbetar vi med duktiga och erfarna möbeltapetserare och sömmerskor.

Vår önskan är att du skall finna vackra möbler och inredningsdetaljer som bidrar till att skapa ditt personliga hem. Ett hem som både är vackert och funktionellt. Ett trivsamt hem där det finns utrymme och atmosfär för återhämtning men också för festliga sammankomster med nära och kära.