Hem

Våra produkter

Vi har delat in våra produkter i två kategorier och nedan kan du läsa en kort beskrivning av respektive kategori. Detaljer såsom mått, material, pris etc hittar du genom att navigera dig fram till önskad produkt i menyn till vänster.

Solgården Classic

Möblerna i Classicsortimentet är nytillverkade av svenska möbelsnickare och virket har vuxit i våra svenska skogar. Många möbler är kopior av äkta 1700-tals möbler och andra är egendesignade i samma stil.  Här finns möbler i gustaviansk-, rokoko- samt barockstil. Alla möbler håller en mycket hög kvalité. De är tillverkade i de bästa materialen av erfarna och skickliga snickare för att hålla för dagligt användande i många, många år. Alla möbler målas sedan för hand i vårt måleri som ligger i anslutning till butiken. I alla priser ingår målning i någon av våra egna ”Solgårdskulörer” som finns i flera varianter av vitt, grått eller svart.  Önskar du någon annan kulör kan vi hjälpa till att ta fram det mot ett litet tillägg.  Solgårdsmålning är en variant av antikmålning som kan innebära så många som nio olika moment och målningslager. Målningstekniken har arbetats fram under många år och är mycket omtyckt av våra kunder. Då möblerna målas för hand hos oss har du också möjlighet att välja om du vill att möbeln skall ”nötas” för att få känslan och utseendet som en gammal och använd möbel.

Varmt välkomna in till oss för att titta närmare på möblerna och inte minst på vår vackra Solgårdsmålning. Om du saknar något i vårt sortiment, tveka inte att kontakta oss då vi många gånger kan hjälpa till att anpassa eller skräddarsy en möbel helt efter dina önskemål med hjälp av våra duktiga hantverkare.

I sortimentet finns också en mängd inredningsdetaljer som är noga utvalda för att passa tillsammans med våra möbler. Här förändras sortimentet ständigt så håll utkik här på hemsidan eller titta in till oss i butiken.

Solgården Vintage

Här ryms gamla möbler och andra inredningsdetaljer som vi räddat från återvinningsstationen eller från en ensam tillvaro på en vind eller i ett källarförråd. Möblerna har vi ofta renoverat och fräschat upp med ny färg eller nytt tyg så att de åter kan komma till användning. Vi brinner för att återvinna av många olika anledningar. En anledning är att vi vill värna om vår miljö, en annan för att det finns så många vackra och fullt funktionella möbler som slängs eller blir bortvalda i det ”slit och släng samhälle” som vi lever i. Vi vill dra vårt strå till stacken för att åstadkomma en förändring inom det området. Ytterligare en anledning är att det är så roligt och spännande att med hjälp av gamla ting skapa ett personligt hem. Som ni säkert förstår kommer sortimentet ständigt att variera beroende på vad vi köper in och många gånger är det helt unika ting som vi erbjuder.

Söker du något speciellt som du inte hittar i vårt sortiment just nu, tveka inte att höra av dig med en beskrivning av vad du söker så skall vi försöka hjälpa till att hitta det.

Vi köper även in gamla möbler som behöver lite omvårdnad och därefter ett nytt hem. Kontakta oss gärna om du har något du inte längre vill ha eller har plats för.